***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Грипната епидемия превзема още градове – вече са 10 областите със специални мерки. Хамас готви нова офанзива


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 30 януари   

 

Велико Търново и Ямбол са в грипна зараза от през днешния ден. Мерките ще останат в действие до 5 февруари.

Двете области са деветата и десета в страната, които вкарват краткотрайни противоепидемични ограничения.

***

Причината – отпаднало е основанието, въз основата на което се е произнесъл първоинстанционният съд, а точно – нуждата обвинената, като майка, да се грижи за малолетните си деца, едно от които в кърмаческа възраст. 

Към момента със заповед на Агенцията за обществено подкрепяне децата са настанени при родителите на убития, които се грижат за тях. 

***

„ Тогава някои неща ни се сториха смущаващи, само че въпреки всичко той я бе избрал и считахме, че тя е добър човек. След време това се оказа погрешно “.

„ Габриела изчезна бременна с детето и роди скрито. За Пейо стартира поредност от страдания и тествания по отношение на полагането за грижи за детето. Виждаме, че това нещо се случва и с Велико Минков. Това води и до подозрения, че може да се грижи за децата “, сподели тя.

***

Съд утвърди издаването на европейски заповеди за арест (ЕЗА) за шестима съветски жители, упрекнати в тероризъм поради четири гърмежа, осъществени в интервала от 2011 година до 2020 година, в хранилища за муниции, намиращи се на територията на България. 

Това излиза наяве от публично известие на прокуратурата.

От посочените дейности се открива, че България е посещавана от шестима съветски жители, които са употребявали подправени самоличности.

Руските жители са били ангажирани с взривяването на продукция на комерсиално сдружение, произвеждащо оръжия ", показва държавното обвиняване.

***

Международната организация за битка с корупцията Transparency International показа резултатите от интернационалния Индекс за усещане на корупцията за 2023 година.

Докладът показва, че забележителните проблеми на България с господство на закона и олигархичното въздействие към момента остават. Това се случва макар стратегиите за „ законодателни промени “ и липса на непоклатимост и предвидимост на правния ред.

***

„ Турция не е единствено наша прилежаща страна, а другар, съдружник в НАТО и стратегически значим сътрудник “.

***

Румънска копейка…

Връща се към събития и териториални битки от средата на 19 век. 

Реакцията на Киев не закъсня. Антон Герашченко, консултант на министъра на вътрешните работи на Украйна, дефинира като „ тревожни “ изявленията на Клаудиу Тързиу и добави, че би трябвало да се зачита суверенитетът на страните.

„ Призивите на Тързиу са поредни: На 4 март 2022 година, дни, откакто Русия стартира пълномащабното си навлизане в Украйна, той сподели: „ Мисля, че има потребност от топене на връзките сред Румъния и Русия, признавам нуждата от положително съдействие сред Румъния и Русия, подготвен съм да дам рамо в това отношение ", разяснява Антон Герашченко, представен от румънския вестник „ Адевърул ”. Той добавя, че сходни искания за украински територии е имало и от крайнодясна партия в Унгария.

По предписание – крайнодесните в Европа и света през днешния ден са все русофили или в другарски връзки с Путин и се поставят на руснаците. 

Та, нищо ново и тук. 

***

„ Германия е гръбнакът на европейската защита ", сподели началникът на защитата на Германия пред ДПА в Берлин. Той дефинира учението „ Квадрига " като „ значима стъпка към подготвеност за война за въздържане на съперника ".

***

Турция е преди всичко по неравноправие в приходите по отношение на страните от Европейски Съюз, демонстрира отчет на турския синдикален институт за изследвания ДИСК-АР, квалифициран въз основа на данните на националния статистически институт на страната Тюркстат за разпределението на приходите през 2023 година, оповестява новинарският уебсайт Хаберлер. 

***

Хамас се прегрупира в Северна Газа, готвейки нова атака, написа английският в. „ Гардиън “.  

Според изданието бойците на придвижването са се завърнали в Северна Газа, където активизират силите си против израелските войски и възвръщат администрацията си, откакто през последните месеци бяха изтласкани оттова от Израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ), показва вестникът като се базира на филантропични служащи, локални поданици и израелски публични представители.

***

Камерън сподели, че на палестинците би трябвало да се даде „ политически небосвод за поощряване на мира в Близкия изток ". Той стартира четвъртото си посещаване в района, откогато беше назначен за външен министър през ноември. Обединеното кралство носи отговорността да дефинира по какъв начин би изглеждала палестинската страна, сподели той на банкет късно нощес в Уестминстър.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР